Význam zelených potravín v strave – obsahujú množstvo vitamínov a minerálov!
Jedlo by nemalo byť len o tom, aby ste sa cítili nasýtene a aby vám zostal plný žalúdok čo najdlhšie. Strava by mala telu prinášať všetko, čo potrebuje a na to je dôležité zaradiť do stravy potraviny bohaté na živiny. Medzi takéto zložky stravy patria aj zelené potraviny. Ktoré druhy zeleniny tu patria a prečo je dôležité ich jesť čo najviac?
Prečo zaradiť zelenú zeleninu do stravy
Aj keď sa môže zdať, že je tento druh zeleniny ťažké zaradiť do jedálnička, tak to nie je pravda. Stačí si nájsť tú správnu kombináciu potravín alebo správne jedlá. Prečo by ste ale mali zaradiť zelené veci do svojej stravy? V prvom rade je to množstvo antioxidantov, minerálov a vitamínov. Tieto druhy zeleniny patria k takým, ktoré majú v sebe obrovské množstvo týchto prospešných látok.
Vitamíny skupiny B, ktorých je v týchto druhoch zeleniny dostatok, vplývajú na správnu funkciu trávenia. Na trávenie pozitívne vplýva aj vláknina a pre kosti je tam dostatok vápnika.
Na ktoré druhy zeleniny sa zamerať? Siahnite po všetkom, čo je zelené! Brokolica, špargľa, rôzne druhy listovej zeleniny, avokádo alebo uhorka. Skúšajte nové jedlá, kombinujte ich medzi sebou a dochucujte len korením alebo citrónovou šťavou.